Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    flameboy1974
    Guest

    Question please help....no internet

    Ok i am very new to linux. I just installed Ubuntu 7.10
    I really like it but am having trouble getting online. We use a static IP. I found the network option and set up the ip address, gateway, DNS severs, ect. I see it say packets sent and recieved but firefox still says server not found. I can ping the router so I'm not sure what i should do now.
    Here is my Ifconfig

    ferby@ferby-laptop:~$ ifconfig
    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:1B:24:9B:7D:1F
    inet addr:192.168.1.26 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
    inet6 addr: fe80::21b:24ff:fe9b:7d1f/64 Scope:Link
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:73487 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:223 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:6737174 (6.4 MB) TX bytes:30928 (30.2 KB)
    Interrupt:17 Base address:0xe000

    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:1144 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:1144 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:94476 (92.2 KB) TX bytes:94476 (92.2 KB)

    wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:13:E8:8B:A8:83
    UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)

    wmaster0 Link encap:UNSPEC HWaddr 00-13-E8-8B-A8-83-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)

    ferby@ferby-laptop:~$

    network card is:
    RTL811/8168B Gigabyte ethernet card

    help please!
    Ty in advance:

  2. #2
    M'mmmmm...
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    17,984
    lol, what ipconfig shown when we don't even how which laptop you are actually use on?

    what do you mean by no internet? in what way does the problem occurred?

    Try reconfigure the network wizard to select the correct connectivity such as Cable Broadband or such, it happen for me in Mandriva but could resolve in less than a minute.
    Group Buy for the new VAX MIDI Keyboard Controller >50% off.
    http://forums.vr-zone.com/events-lobangs/3216995-group-bty-the-new-vax-midi-keyboard-controller-50-off.html

  3. #3
    flameboy1974
    Guest
    the laptop is a HP DV9500T. I am trying to access the internet through my wired network card. As stated i have configured a staic IP adress, DNS servers and gateway. i can see all computers on the windows network, i can also ping the router, but when i open firefox it says "server not found" for any address i put in.
    Also I cannot find the network wizard you are speaking of.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    76
    /etc/resolv.conf

    You're not getting proper DNS. Use:

    nameserver 208.67.222.222
    nameserver 208.67.220.220