Switch to Linear ModeSwitch to Hybrid ModeSwitch to Threaded Mode
Printer Friendly View | Email this page | Register Now to start posting!
kpssingh Registered User


Join Date: Dec 2007
Posts: 954
Trade rep: 21 (100%)
Infractions: 0/0 (0)
Thanked 1 Times in 1 Post
Computer Freeze kpssingh May 5th, 11, 01:01 PM #1

My computer froze 2 times yesterday while surfing on website.

First time: Windows froze, no response, then switch on/off power.

Second time: Surfing website from another browser. Monitor lose
image. Power light on. I then removed graphic card this morning,
so far no problem.

Took Graphic card to distributor to test. no problem with graphic card.

What is my next step? Should I bring down the RAM to distributor
to check or could it be my PSU issue. The Graphic card distributor
said it could be short-circuit.

My computer motherboard is Palit AA-780G, with AMD Phenom I 9650,
Palit GTS 450, my PSU is Corsair HX-520W.


sg.png
Last edited by kpssingh; May 7th, 11 at 08:44 AM..
marclgw
marclgw's Avatar
NIQMODS


Join Date: Sep 2010
Location: Bedok
Posts: 8,035
Trade rep: 129 (100%)
Infractions: 0/0 (0)
marclgw May 5th, 11, 01:28 PM #2
What i use to do when i do not know what spoil last time.In 3 hours, i go from Woodlands to AMK (Corbell ) test MOBO then cab to Ban Leong Test GPU.
Then to Bugis for KIngston LOL.

All got problem all RMA.



NIQMODS Keycaps & Accessories Official Sales Thread < - Click Here!

[Mini Sales] NIQMODS In-House Keycaps - Click Here!

Dell + Powercolour In-House Promo < - Click Here!




Keyboard: Cherry G80-3494-LYCUS-0, Filco Majestouch 2 (Brown Switch) , KBC Poker (Brown Switch) , G80-3800 (Brown Switch) , M.Stone Santorini 87 (Blue Switch)
sg.png
kpssingh Registered User


Join Date: Dec 2007
Posts: 954
Trade rep: 21 (100%)
Infractions: 0/0 (0)
Thanked 1 Times in 1 Post
kpssingh May 5th, 11, 08:59 PM #3
Reinstalled graphic card. Seems to be working now.
sg.png
N3w_Typ3
N3w_Typ3's Avatar
meowz


Join Date: Oct 2007
Posts: 3,490
Trade rep: 15 (100%)
Infractions: 0/0 (0)
N3w_Typ3 May 5th, 11, 09:20 PM #4
you might want to clean the connectors!


Intel Core i7-2600K cooled by NH-D14, AsRock Z77-Extreme 4, Zotac NVidia GTX 770 4GB, Crucial M500 240GB, Toshiba 3TBs, 16GB KVR, Lianli PC-8FI, SS X-560, DELL P2714H & U2311H, Cherry G8000, M$ SW X8 with OPPAI Mouse Pad(M18) ,Windows 7, Schiit Modi DAC -> Virture Audio One AMP -> Audio Engine A5 Passive

Portable: Sony Walkman Z (64GB) -> Future Sonic Atrio MG5

Sony Xperia Z3 , Apple iPad Air 2 LTE 128GB, Lenovo T400-8GB RAM-Crucial M500 240GB-Logitech T400, Nikon J1, Project Diva LE PS Vita 3G (2 Jap, 1 Asia), God Eater LE PS Vita Slim, 3DS XL Blue, 3DS LL Manaka Love Plus, PS3 FF-XIII & FF-XIII-II Lighting Edition, PS3 Tales Of Xilla LE, PS4 - 480GB Intel 530, Sena Asus Meno Pad
QNAP-TS219P 6TB
sg.png
Thanks to N3w_Typ3 for this useful post! May 7th, 11, from kpssingh
helloicanseeu
helloicanseeu's Avatar
Google is g.o.d


Join Date: Apr 2007
Location: AMK
Posts: 1,434
Trade rep: 20 (95%)
Infractions: 0/0 (0)
helloicanseeu May 6th, 11, 08:34 PM #5
Quote:
Originally Posted by kpssingh View Post
Reinstalled graphic card. Seems to be working now.
so ... graphic card pcie connection got problem?
ur casing is normal tower rite? means m/b is vertical, like most pple.
so means gravity somehow managed to loosen the pcie connection over time...
just need to take out and re-insert graphic card, rite?
sg.png
kpssingh Registered User


Join Date: Dec 2007
Posts: 954
Trade rep: 21 (100%)
Infractions: 0/0 (0)
Thanked 1 Times in 1 Post
kpssingh May 7th, 11, 08:44 AM #6
Quote:
Originally Posted by helloicanseeu View Post
so ... graphic card pcie connection got problem?
ur casing is normal tower rite? means m/b is vertical, like most pple.
so means gravity somehow managed to loosen the pcie connection over time...
just need to take out and re-insert graphic card, rite?
Yes, my m/b is vertical. no problem after reinserting graphic card..

Thanks.
sg.png
New Thread | ↑↓ Similar Threads
Similar Threads Thread Starter Forum Replies Last Post
sirbljm Troubleshooting Zone/Technical Enquiries 10 Mar 4th, 09
06:53 PM
Shmutt Networking & Broadband 7 May 10th, 07
04:44 AM
Thread Tools Display Modes
Linear Mode Linear Mode